Koffiesoorten

Er zijn momenteel zo’n honderd soorten koffie te verkrijgen, los van de eigen verzonnen namen die sommige bedrijven aan koffie geven. Sommige koffie drinkt met alleen in een bepaald land en sommige koffie is relatief nieuw op de markt.

Bekende soorten koffie

Koffie

De klassieke zwarte koffie

De klassieke zwarte koffie

De klassieker, de vertrouwde kop koffie. Gebrande bonen gefilterd met kokend water. Wereldwijd bekend en de meest gedronken vorm.


Cappuccino

Cappuccino

Cappuccino

Deze oorspronkelijk Italiaanse koffie-variant is inmiddels, op de gewone koffie na, de meeste gedronken variant. Aan de basis ligt espresso met melk en melkschuim. Deze zachtsmakende espressokoffie is een publiekslieveling.


Espresso

Espresso koffie hoort in een doorzichtig glas

Espresso koffie hoort in een doorzichtig glas

Ook Italiaanse is de espresso. waarbij met sterksmakende koffiebonen onder druk filtert met kokend water. Hierdoor ontstaat een koffie met een bijzonder pittige smaak.


Café Latte, Café au lait, Koffie Verkeerd

Koffie verkeerd, met veel melk

Koffie verkeerd, met veel melk

Een koffiesoort met verschillende benamingen, maar ze komen allemaal op hetzelfde neer. Men neemt als basis gewone koffie en voeg na het bereiden ongeveer de helft aan melk toe. Niet te verwarren met Cappuchino, waarbij men tijdens het proces de melk toevoegt en daarna het melkschuim toevoegt.


Latte Macchiato

latte macchiato, het grote broertje van de espresso

latte macchiato, het grote broertje van de espresso

Oorspronkelijk een variatie op de espresso, waarbij men een kleine hoeveelheid melk toevoegde aan de espresso. Naar mate deze koffiedrank populairder werd, kreeg deze een eigen naam.


Irish Coffee

Irish Coffee, met whiskey

Irish Coffee, met whiskey

Irish Coffee is een type likeur koffie waarbij de keuze voor de likeur whiskey is. Naast de whiskey wordt er meestal ook een gedeelte melk toegevoegd. Er zijn vele varianten likeurkoffies, met name met whiskey, gin, rum en vodka.

Wat vind jij?

Wat is jouw favoriete koffie?

View Results

Laden ... Laden ...
Volg ons op Facebook